Cserpes Tejivó logo
MagyarEnglishDeutsch
Hol vagyunk
A tejivó nem új találmány, Budapesten már a 19-20. század fordulóján voltak olyan üzletek, ahol tejet, tejes italokat, üdítőt, péksüteményeket árusítottak. Vannak, akik még emlékeznek is ezekre a helyekre, ahol egy gőzölgő fekete mellett egy rongyos kiflit elfogyasztani maga volt a tökély…

Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely és a Cserpes Tejivók alapítója ehhez a hagyományhoz nyúlt vissza, amikor megnyitotta 2012-ben első Tejivóját Budapesten.
"Egyébként is voltak ilyen terveink, szerettük volna bővíteni a gasztronómiai palettát. Úgy okoskodtunk, hogy egy ilyen tejivó a cég többi termékét is népszerűsíteni fogja… „
És ami a Cserpes Tejivókat ismertté és kedveltté tette, az természetesen a Sajtműhely tejtermékei, és hogy a péksüteményeket is saját maguk kezdték el gyártani.
„Ami péksüteményt a tejivóban lehet kapni, az mind saját, kapuvári sütés. Meg akartuk mutatni, hogyan lehet adalékanyagok nélkül jó kakaós csigát és egyebeket készíteni, egy kakaós csigába nem kell aroma és különböző puffasztók, ahogy sok helyen csinálják, csak tészta, cukor, kakaó."
Az ételkínálat egyszerű: túros batyu, kakaós csiga, rongyos kifli, pogácsa, lekváros bukta, főleg reggeli és uzsonnasütemények, melyet szendvicsek, saláták, édességek egészítenek ki. Italként pedig tejet, habos kakaót, tejeskávét, limonádét és házi teát kínálunk, egy igazi régmúlt világból…
Nyitva tartás: hétfőtől szombatig 7.30-22.00 óráig, vasárnap 9.00-20.00 óráig
Cserpes Fagylalt
Facebook
Instagramm
artwork sign